Välj en sida

Om Platssajten

Världen idag är en rikstäckande och obunden nyhetstidning på kristen grund. Den startade som veckotidning i september 2001 och blev tredagarstidning i maj 2004. Tidningen kommer ut på måndagar, onsdagar och fredagar. Och ständigt på webben.

Redan första året publicerades avslöjande artiklar som nominerades till Stora journalistpriset och vann Guldspaden. Ett signum för Världen idag är en aktiv och orädd nyhetsjournalistik tillsammans med en tydlig opinionsbildning.

Tidningen har dessutom en ambition att bedriva bibeltrogen folkbildning om kristen tro och kristet tänkande. Genom människors vittnesbörd och berättelser från församlingar är tidningen också en röst för förnyelse och väckelse inom kristenheten.

Ledarskribenter på Världen idag är Per Ewert, Ruth Nordström, Stefan Swärd, Olof Edsinger, Stefan Gustavsson och tidningens chefredaktör Lukas Berggren. Andra frekventa skribenter är bland annat Berit Simonsson, Dan Salomonsson, Daniel Alm, Hans Weichbrodt, Joakim Lundqvist, Lina Nielsen, Linda Bergling, Paul Widén, Tomas Sandell och Ulf Cahn.

Världen idag är en allkristen tidning och har läsare från en stor bredd av kyrkor, med tyngdpunkt bland frikyrkorna. Den största andelen läsare tillhör pingströrelsen. Tidningen har 900 aktieägare och ordförande i styrelsen är Per-Olof Eurell. Lukas Berggren är vd, ansvarig utgivare och chefredaktör.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 6420, 751 36 Uppsala
Besöksadress: Kristallen/Axel Johanssons g 4-6
Telefon: 018-430 40 00
E-post: [email protected]